Windows 11 Pro Key / електронен лиценз от eMag.bg

Дискусии за ремонти и поддръжка на всякаква IT техника, компютри, лаптопи, таблети, смартфони, роботи и други.
petrova
Нов потребител
Нов потребител
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Дек 28, 2023 2:11 pm

Windows 11 Pro Key / електронен лиценз от eMag.bg

Мнение от petrova »

Здравейте, съфорумци, искам да ви помоля за мнение и съвет. В emag.bg ползвах търсачката и открих продукта "Windows 11 Pro Key / електронен лиценз".

Срещу 24.95 лв. от търговеца JT Simple Services LTD продават "Windows 11 Pro Key / електронен лиценз" със следните особености:
ЛИЦЕНЗЪТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЪПГРЕЙДВА ВЪРХУ WINDOWS 10!

Подробности за продукта:

Лиценза е за Активация на 1 устройство, не може да се ползва от повече устройства.

Лиценза трябва да бъде активиран не по-късно от 30 дни след закупуването му.

Mоже да се активира повторно след преинсталация на Windows, на същото устройство.
Видях различни мнения на закупили ключа клиенти, че се изпраща след плащане по WhatsApp или по мейла.

Защо е толкова евтин този ключ, има ли някаква уловка? Купували ли сте подобна евтина уж оригинална Windows операционна система и какъв е опитът ви с това?
Аватар
Yavor
Нов потребител
Нов потребител
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Яну 04, 2024 8:13 pm

Re: Windows 11 Pro Key / електронен лиценз от eMag.bg

Мнение от Yavor »

Изглежда, че сте намерили доста изгодна оферта за Windows 11 Pro Key. Обаче, както и при всяка добра сделка, има няколко неща, които трябва да имате предвид, за да сте сигурни в покупката си :)

На първо място, цената наистина изглежда доста ниска за лиценз за Windows 11 Pro. Обикновено, официалните лицензи са доста по-скъпи. Това може да означава, че ключът е OEM (Original Equipment Manufacturer - еот и кратко обяснение какво е това: https://answers.microsoft.com/en-us/win ... e8b1823f43), което означава, че е предназначен за предварително инсталиране на нови компютри, а не за отделна продажба. Такива ключове често са по-евтини, но могат да имат ограничения, например да не могат да се прехвърлят между различни устройства.

Второ, важно е да проверите дали продавачът е надежден. JT Simple Services LTD звучи като легитимна компания, но винаги е добре да направите допълнително проучване. Вижте отзивите за търговеца и потърсете допълнителна информация в интернет, за да се уверите, че те са надежден източник.

Трето, обмислете условията на лиценза. Фактът, че лицензът не може да се ъпгрейдва върху Windows 10 и трябва да бъде активиран в рамките на 30 дни, е допълнително ограничение само по себе си.

Моят съвет е да претеглите всички тези фактори преди да направите покупката си ;) Ако искате да сте напълно спокойни, може би би било по-добре да инвестирате в ключ, който се продава директно от Microsoft или от утвърден търговец за България. Така ще имате по-голяма сигурност, че получавате легитимен и надежден продукт т.е. ще си струва да дадете повече пари :)

Надявам се, че съм ви помагнал!

Поздрави.
Публикувай отговор

Обратно към “Компютри, смартфони, роботи и друга IT техника”