На какво наляганев на гумите карате зимата?

Дискусии за Гуми и Джанти.
Rumen
Нов потребител
Нов потребител

На какво наляганев на гумите карате зимата?

Мнение от Rumen »

Привет на всички, моля за съвет на какво налягане е добре да се шофира лек автомобил, с лети джанти през зимата?

Гумаджиите ми дават различни съвети, знам че при вратите, производителите си пишат нива на налягането, но не пречи да попитам, а и да споделите опит кое помага като налягане при шофиране на сняг/лед например.
petrova
Нов потребител
Нов потребител

Re: На какво наляганев на гумите карате зимата?

Мнение от petrova »

Здравейте,

При шофиране на лек автомобил с лети джанти през зимата, налягането на гумите е много важно за безопасността и производителите на гуми обикновено предоставят указания за оптималното налягане /аз лично се консултирам при смяната на гумите от avtogumi.bg/. Обаче, в зависимост от марката и модела на гумите, както и от условията на пътя, може да има някои особености.

Обикновено, по време на зимни условия, като сняг и лед, е добре да увеличите налягането на гумите малко повече от препоръчаното от производителя. Това помага за по-добро сцепление и маневриране на пътя. Все пак, не прекалявайте с увеличаването на налягането, защото твърде високото налягане може да доведе до по-лошо сцепление на сухи пътища и по-голямото износване на гумите.

Винаги е добре да прочетете инструкциите на производителя на гумите /може да потърсите за тях в интернет/ и да се съобразявате с текущите условия на пътя. Също така, редовната проверка на налягането на гумите и поддържането му на оптимално ниво е от съществено значение за безопасността по време на зимното шофиране.

Надявам се, че съм ви помогнала! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Гуми и Джанти”