Здравейте пичове може ли някой да ми помогне имам SSD 256gb, sata 3
Нещо му стана и изчезна от моят компютър
Пробвах да го форматирам не става.
Да не заключен нещо
Процвах през Diskmanagement. Diskpart и една програма навсякаде го намирам но немага да го форматирам или използвам?
Имам хард диск SSD 256 GB обаче странно изчезна и е недостъпен
Re: Имам хард диск SSD 256 GB обаче странно изчезна и е недостъпен
какво ssd ползваш? nvme или sata? разликата е че едното е тип платка а другото с кабели.Ако е такова д кабели просто загази компа, дръпни ги и пробвай да запалиш без него. След това изгаси пак компа, включи кабелите и виж дали ще излезе.
Иначе, SATA Mode → трябва да е AHCI, не IDE или RAID (освен ако не ползваш RAID).
NVMe Configuration → увери се, че е Enabled.
CSM (Compatibility Support Module) → опитай да го изключиш (Disabled), ако ползваш UEFI инсталация.
Ако имаш Legacy Boot включен — пробвай да го изключиш и активирай само UEFI Boot.
Като тръгне да умира се заключва за запис и можеш само да четеш за да си изтеглиш данните и да му напишеш час на смъртта. Евтините ССД-та са така.
имах едно 512гб nvme пробвах с много програми през преходници и накрая през биоса low level format . вече няколко месеца няма проблем
Иначе, SATA Mode → трябва да е AHCI, не IDE или RAID (освен ако не ползваш RAID).
NVMe Configuration → увери се, че е Enabled.
CSM (Compatibility Support Module) → опитай да го изключиш (Disabled), ако ползваш UEFI инсталация.
Ако имаш Legacy Boot включен — пробвай да го изключиш и активирай само UEFI Boot.
Като тръгне да умира се заключва за запис и можеш само да четеш за да си изтеглиш данните и да му напишеш час на смъртта. Евтините ССД-та са така.
имах едно 512гб nvme пробвах с много програми през преходници и накрая през биоса low level format . вече няколко месеца няма проблем