Мнения за термопомпа Arielli KS-100W/EN8BP

Споделяне на опит при строителни външни и вътрешни ремонти.
pompa
Нов потребител
Нов потребител

Мнения за термопомпа Arielli KS-100W/EN8BP

Мнение от pompa »

Здравейте, Въпросът е тази машина на снимката, дали ще работи добре за къща с добра изолация на подово отопление. Къщата е около 80-90кв/м.
Искам да я използвам и за топла вода и се чудя дали това е възможно. Вероятно ще трябва и буферен съд и ако трябва какъв ще препоръчате.
Къщата е в гр. Козлодуй.

Изображение
Trenchev
Нов потребител
Нов потребител

Re: Мнения за термопомпа Arielli KS-100W/EN8BP

Мнение от Trenchev »

Марката не се доказа, като споучлива до момента със своите сплит системи. Тук става на въпрос и за ТП, която струва близо 4 К. Не съм сигурен, до колко тези показатели са реални.
Като вземете предвид и локацията (плюс влагата)... лично аз не бихме рискувал, освен ако агрегата на ТП не е монтирана в климатизирано помещение :lol:
Направете си съпоставка с други световни брандове от към показатели и цена.
Данчев
Нов потребител
Нов потребител

Re: Мнения за термопомпа Arielli KS-100W/EN8BP

Мнение от Данчев »

Приятелю Нищо че си анонимен има и в предвид по отношение на въпроса ти както е поставен тука и ако имаш елементарна техническа грамотност Погледни параметрите на машината Не гледай този измислен сор който е написан че е пети нещо, тъй като тези машини въобще не се тестват при определени температури какви градуси ще изкарва на Флуида как ще работи като фуражомелка ли е като Mercedes ли, дето казва моя балалък евтиното си е евтино.

Това обаче не е най-малкият проблем ът е че тази машина 100% ти гарантирам че не е обезпечена с резервни части имах наскоро с един климатик от същата марка ми трябваше резервна час и сервиза досега 3 месеца не можа да ми осигури такава А тя е елементарна.

Освен това всички познаваме тази марка от Ариели и хладилници и климатици и това са агрегати които ще работят но там където си особено и за това което ще го ползваш зимата козлодуй на брега на Дунава ще умре още при плюсови температури съчетани с висока влажност на въздуха ще клекне.

Аз пиша така защото съм също на брега на Дунава Аз съм в Свищов не бих заложил на това нещо в никакъв случай да изхвърлиш тези близо 4 000 лв на улицата.

В момента има разпродажба на термопомпи моноблок които са на Приблизителна цена но в пъти по-добри и обезпечени с части резервни и сервиз качествен на марката Hyundai на марката nobus, на марката LG veterma, а да не говорим че марката мидея е спечелила доста добри отзиви от колеги които я монтират и казват че работи много добре Затова бях аз свършили 10 киловатовите сплит.
Публикувай отговор

Обратно към “Строителни ремонти”