Каква помпа да използвам за захранване на къща 2 етажа с вода директно от кладенец дълбок 7 метра?
Каква помпа да използвам за захранване на къща 2 етажа с вода директно от кладенец дълбок 7 метра?
Здравейте, моля за съвет каква помпа да използвам за захранване на къща 2 етажа с вода директно от кладенец дълбок 7 метра. Целта е да се получава достатъчно налягане на 2 етаж където има баня и да има минимални колебания в налягането. Трасето е дълго 30 метра от кладенеца до къщата. Ще има изградена шахта до кладенеца. Моля без предложения за буферни съдове, нямам място за такъв. За сега съм се спрял на помпите на Gardena 6100/5 Inox Auto Потопяема или Gardena premium с електронен пресостат 6000/6e lcd inox. Ако някой е ползвал такава нека сподели впечатления.
Re: Каква помпа да използвам за захранване на къща 2 етажа с вода директно от кладенец дълбок 7 метра?
Ползвах кладенчова на GMAX, трасето бе около 100 метра с денивелация . Къщата е на 1 етаж, но се справяше идеално. Според мен си вземи помпа минимум 800 вата. При мен няма буферен съд.
Така от въздуха трудно се дава съвет и вероятността да е грешен е голяма. Най-добре си извикайте знаещ човек на място. Да огледа всички подробности, да се посъветвате за вашите изисквания и тогава да се вземе решение за компонентите на системата и общото и устройство.
Така от въздуха трудно се дава съвет и вероятността да е грешен е голяма. Най-добре си извикайте знаещ човек на място. Да огледа всички подробности, да се посъветвате за вашите изисквания и тогава да се вземе решение за компонентите на системата и общото и устройство.
Re: Каква помпа да използвам за захранване на къща 2 етажа с вода директно от кладенец дълбок 7 метра?
Здравей , аз съм с потопяема помпа LEO от Практикер никакви проблеми нямам ! Препоръчвам тия !